Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

6 регіональних ініціатив реалізують проекти в сфері забруднення повітря

28. 8. 2020,

Громадянські ініціативи у шести промислових містах (Сєвєродонецьк, Нікополь, Краматорськ, Харків, Кривий Ріг та Запоріжжя) отримали гранти для посилення своїх місцевих кампаній, спрямованих на боротьбу із забрудненням повітря промисловими джерелами. Програма міні-грантів реалізується в рамках проекту “Чисте повітря для України”, в рамках співпраці з чеською організацією Arnika при фінансуванні міністерства закордонних справ Чеcької Республіки в рамках Програми трансформаційної співпраці TRANSITION з National Endowment for Democracy (USA).

🌎«Знай, участвуй, влияй!» проект команди Досить труїти Кривий Ріг, в рамках якої активісти інформують жителів про екологічну ситуацію і наслідки, до яких вона може призвести, навчають процедурі Оцінки впливу на довкілля, залучають людей до процесу прийняття екологічних рішень.

🌎Громадська організація “Міжнародна екологічна безпека” реалізує проект Nikopol CLEAN Air Monitor – проект мониторинга воздуха, в рамках якого активісти встановлюють 5 станції моніторингу EcoCity. Активісти хочуть надати вільний доступ до оперативної інформації про забруднення повітря, організувати збір даних для складання аналітики з цієї проблеми і пошуку шляхів її вирішення.

🌎Добра Воля в рамках проекту “Знай, чем дышишь” встановлюють станції моніторингу на території двох об’єднаних територіальний громад – Солоницівській і Пісочинської. Жителі отримають інструмент контролю за забрудненням повітря підприємствами, розміщеними на територіях громад, а також знання, як використовувати отриману в результаті досліджень інформацію для поліпшення якості повітря.

🌎Краматорський Фонд розвитку громади #go2frg також придбав станції громадського моніторингу, щоб проводити оперативну фіксацію викидів та оприлюднювати інформацію для людей через соціальну мережу

🌎Дзига в рамках проекту “Action Green Protection” проводить адвокаційну кампанію та розробку інструментів для захисту екологічних прав в суді. Активісти спільно з правозахисникам опрацюють законодавство і підготують готові рішення для жителів забруднених міст.

🌎 Кризовий медіа-центр “Сіверський Донець” реалізує проект “Асфальт та повітря”, направлений на вирішення проблеми забруднення повітря в м.Сіверодонецьк та прилеглому селищі Воєводівка. 2 потужних асфальтобетонних заводи розташовані в 100-200 метрах від житлової забудови забруднюють повітря. Активісти планують активізувати місцеве населення і долучити їх до захисту екологічних прав. 

Слідкуй, контролюй, впливай разом з нами.

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: