Українська громадянська мережа. Різні промислові міста – однакові проблеми.
Все про повітря

У всесвітній день екологічних знань стартувала платформа екологічних вебінарів «Econline Marathon»

24. 4. 2020,

Усупереч вимушеній самоізоляції, громадські активісти за підтримки чеської організації «Арніка», в рамках проекту “Чисте повітря для України”, організували Марафон екологічних знань. Програма марафону передбачає серію вебінарів у сфері довкілля та розвитку еко-активізму, практичні кейси та дієві інструменти впливу. Символічно марафон стартував у Всесвітній день екологічних знань та завершиться фінальною подією у Всесвітній день охорони довкілля.

«Цей марафон дає учасникам можливість не лише відвідувати вебінари в якості слухачів, але й ділитися власним досвідом в якості доповідачів,» – говорить Павліна Філіпповова, координатор проекту Arnika проекту Чисте повітря для України. «Завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Чехії в рамках Програми заради трансформації,  а також фонду National Endowment for Democracy ми знайшли нові шляхи комунікації людей у ​​цей складний час, використовуючи цей період для навчання та зміцнення громадянського суспільства».

15 квітня відбувся перший вебінар “Громадський моніторинг повітря: можливості та міфи”, автором якого став Максим Сорока, еколог, кандидат технічних наук (PhD) зі спеціальності “Екологічна безпека”, науково-технічний радник проектів “Чисте повітря для України” та “Eco City”. 

Під час вебінару слухачі дізнались, як доступні IоT-технології змінили наукові та технічні підходи до моніторингу повітря, розглянули найпоширеніші міфи, які створюють перепони розвитку громадського моніторингу повітря, і головне – стратегії, що забезпечують його перемогу.

Наступний вебінар відбудеться 25 квітня, і він буде присвячений впливу забруднення повітря на здоров’я людини. Тематика найближчих вебінарів: процедура ОВД для захисту прав громади на чисте та безпечне довкілля, вплив  забруднення повітря на здоров’я населення, креативний активізм та інші.

Посилання на платформу: http://econline.tilda.ws/

Долучайтесь, отримуйте та поширюйте екологічні знання та інструменти для впливу на місцеві політики у сфері довкілля !

 

 

Про нас

Програма "Чисте повітря для України" реалізується з 2017 року неурядовою організацією Arnika (Чеська Республіка) у співпраці з місцевими громадськими ініціативами з різних регіонів України за фінансової підтримки Transition Promotion Program Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Ви можете знайти більше інформації про нашу діяльність та можливості участі або поділитися з нами своїми думками, надіславши повідомлення на адресу info@cleanair.org.ua.

Координатори:

Партнери програми:

Донори:

Інформаційні партнери: